Kontrollera lösenordsskydd

Dina konton löper större risk om de har samma svaga lösenord (till exempel qwerty eller 12345), eller lösenord som grundas på information som är lätt att gissa eller erhålla (till exempel namn på släktingar eller födelsedatum).

Med Kaspersky Password Manager kan du snabbt och enkelt få reda på hur starka dina lösenord är och om samma lösenord används i flera konton.

För ytterligare säkerhet kan Kaspersky Password Manager kontrollera om dina lösenord har läckt eller hackats.

Programmet använder Secure Hash-algoritmen 256 (SHA-256) för kontroll av komprometterade lösenord. Programmet genererar SHA-256-meddelandedeltningar från varje lösenord i ditt valv och jämför dem med SHA-256-meddelanden från komprometterade lösenordsdatabasen. Om SHA-256-meddelanden matchar, kommer programmet varna dig om ditt lösenord har komprometterats, då behöver du ändra det.

Visa/dölj information om lösenordssäkerhet

För varje konto som lagras för en webbplats eller ett program kontrollerar Kaspersky Password Manager:

Du kan gå till en webbplats som har ett konto med ett dubblettlösenord eller komprometterat lösenord genom att klicka på Ändra lösenord.

När du skriver ett lösenord i ett online-registreringsformulär, visar tillägget för Kaspersky Password Manager ett kort med rekommendationer om hur man skapar ett starkt lösenord samt information om styrkan i det lösenord du skriver in.

Se även

Skapa ett starkt lösenord